Zoeken afsluiten
Junitas

Sommigen werden zelfs vrienden voor het leven

Heleen vertelt over haar tijd bij De Passer

Zelf heb ik twee jaar verbleven in het dagcentrum. Ik kwam er aan als een kind met heel veel angsten en had mezelf niet echt meer in de hand. Ik keek er ook echt helemaal niet naar uit om mijn weekdagen na school te spenderen in de Passer.

Na verloop van tijd begon ik me te wennen in de Passer. Mijn mede-passergenoten werden allemaal stuk voor stuk vrienden van mij. Over sommigen kan ik zelfs zeggen dat ze vrienden voor het leven werden. Samen met mijn IB had ik regelmatig gesprekken. Deze gesprekken waren voor mij echt wel nodig aangezien ik niet echt meer een blijf had met mezelf. Ook deden we heel veel super leuke activiteiten in de vakantie of op woensdagnamiddag. Dit kon variëren van naar de cinema gaan tot activiteiten rond teambuilding. Zo leerden we dan ook iedereen kennen op een andere manier.

Wat ook nog een pluspunt was, was de huiswerkbegeleiding. De begeleiders ondersteunden je op alle mogelijke gebieden en gaven ook veel tips, wat zeker handig was tijdens de examenperiode. Samen met mijn IB heb ik gezocht hoe ik beter met mijn angsten en andere kwaaltjes kon omgaan. Dit heeft dus in zekere mate wel geholpen. Ik heb nog steeds dezelfde angsten, maar weet nu ondertussen ook dat ik daar mee zal moeten leren leven, gelukkig heeft de Passer me hierin voldoende ondersteund.

Als laatste wil ik toch nog benadrukken dat ik een leuke tijd in de Passer heb beleefd aangezien ik er echt tegenop zat om te komen. Een grote pluim naar het Passer-team om me er thuis te laten voelen maar zeker ook om telkens weer met een lach met mij aan de slag te gaan.

Vragen

Heb je vragen?

Wij luisteren graag naar jou.
Contacteer ons
Junitas Don Bosco Vlaanderen

© Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen Junitas  – Sint-Martensbergstraat 36, 3600 Genk – BE0408.666.344 – Privacybeleid