Zoeken afsluiten
Junitas

Heel veel hartverwarmende Passer-momenten

Inge werkte graag bij De Passer

Typisch aan De Passer is de respectvolle manier waarop er met elkaar wordt omgegaan. Iedereen mag zijn eigen sterktes en zwaktes hebben en zijn eigen geloof. Er wordt gewerkt in openheid en eerlijkheid en er worden nieuwe kansen geboden, kansen om uit te leren.

De aangeboden structuur, afspraken en regels geven rust en duidelijkheid. Men werkt er oplossingsgericht en op maat van de cliënt: de ouders en jongeren geven zelf aan waar ze aan willen werken en samen met de begeleiders wordt er gezocht hoe dat doel kan bereikt worden.

Mensen verschieten er vaak van hoe huiselijk De Passer is ingericht. Dit typeert in mijn ogen ook de warme, betrokken manier waarop het team met de jongeren omgaat.

Wanneer een kind zenuwachtig is op de eerste dag om naar het dagcentrum te komen, dan is dat perfect normaal. Hij/zij mag er gerust in zijn dat men klaarstaat om die eerste dag vlotjes te laten verlopen. Kinderen maken elkaar wegwijs en ieder mag zichzelf zijn, op zijn eigen tempo. De begeleiders zijn er om te helpen en te ondersteunen.

Als ik terugdenk aan de leuke Passer-momenten, dan zijn er dat vele. De dingen die er voor mij uitspringen zijn de kampen waarop je als begeleider toch een zekere band smeedt met de jongeren en de ‘feestelijkheden’ die we samen met de gezinnen beleefden (zoals de ouderactiviteiten, de BBQ en het zomerfeest). Zalig om in de kerstperiode tijdens de tweedaagse samen rond een vuurkorf marshmellows te maken. En hoe iedere jarige post mag ontvangen van de andere attentvolle Passerleden.

Wat me het meest bij zal blijven is hoe geweldig het was om regelmatig jongeren (of intussen jong-volwassenen) over de vloer te krijgen die maanden of jaren na hun begeleiding nog een praatje kwamen maken en om dan te horen hoe het met hen ging. Hartverwarmend om te horen dat we toch wel een verschil hebben kunnen maken en dat de Passerbegeleiding voor velen heel betekenisvol geweest is.

Vragen

Heb je vragen?

Wij luisteren graag naar jou.
Contacteer ons
Junitas Don Bosco Vlaanderen

© Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen Junitas  – Sint-Martensbergstraat 36, 3600 Genk – BE0408.666.344 – Privacybeleid