Zoeken afsluiten
Junitas

Hoe het begon

Het ontstaan van ons dagcentrum is er gekomen vanuit een vernieuwde visie binnen jongerenwerking Don Bosco. In het jongenstehuis in Vremde werd er in de jaren tachtig beslist om de capaciteit in de leefgroepen af te bouwen en om te zetten in een vernieuwde werking. Zo ontstonden er verschillende dagcentra: o.a. in Oostende, Lier en Genk.
Dagcentrum De Passer werd geopend op 1 oktober 1989, dit op de Mosselerlaan 18 te Genk. Er waren 12 plaatsen beschikbaar en bij de start werkten er 4 medewerkers (waarvan er 2 nog steeds werkzaam zijn bij onze vzw). De fundamenten (groepswerking, individuele begeleiding, schoolbegeleiding en het betrekken van de context) bleven doorheen de jaren overeind.

In 1995 werden Het Jongenstehuis en De Passer verbonden in de vzw Jongerenwerking Don Bosco Genk. In 1998 kwam het klooster naast het Jongenstehuis vrij op de Sint-Martensbergstraat en verhuisde De Passer naar de huidige locatie.

De basiswaarden (samen spelen, samen leren, openheid naar het hele gezin,…) zijn steeds blijven gelden als drijfveer in het werken met de jongeren en de gezinnen.
Op 1 januari 2017 werd er een fusie aangegaan met vzw Huis De Weijers en ontstond vzw Junitas.

Sinds 1 januari 2021 is Junitas onderdeel van vzw Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen.

Junitas Don Bosco Vlaanderen

© Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen Junitas  – Sint-Martensbergstraat 36, 3600 Genk – BE0408.666.344 – Privacybeleid