Zoeken afsluiten
Junitas

Onze geschiedenis

Twee kleine organisaties, vzw Jongerenwerking Don Bosco Genk en vzw Huis De Weijers besluiten de handen in mekaar te slaan en te fusioneren op 1 januari 2017. Junitas is een jonge vzw maar tegelijkertijd een organisatie die al heel wat ervaring in zich draagt en kan terugkijken op een rijke geschiedenis van de drie unieke deelwerkingen.

Het fusioneren gebeurde niet zomaar. Het aantal overhead-taken die onze organisaties opgelegd krijgen, neemt jaar na jaar toe. Vanuit onze verantwoordelijkheidszin en betrokkenheid proberen we alle materies gedetailleerd op te volgen maar door de hoeveelheid van deze taken staat dit sterk onder druk.

Te klein is niet efficiënt en te groot is niet beheersbaar. Het uitgangspunt voor de schaalvergroting was de zoektocht naar de ideale samenwerking met andere organisaties. Het uiteindelijke doel moest leiden tot meer tijd en middelen die rechtstreeks kunnen ingezet worden voor onze jongeren en hun netwerk.

We kunnen ons positief verhaal nu samen verder bouwen met respect voor de identiteit van beide organisaties. Door de sterke inhoudelijke samenwerking en het uitbouwen van een gemeenschappelijk beleid geloven we erin dat wij voor onze jongeren en hun omgeving een passender begeleidingstraject kunnen uittekenen.

Sinds 1 januari 2021 is Junitas onderdeel van vzw Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen.

Nieuwe naam voor onze organisatie

Samen een nieuw verhaal schrijven betekent ook dat de organisatie een nieuwe originele naam verdient.
Alle medewerkers kregen de kans om een nieuwe naam te bedenken en nadien hun stem uit te brengen voor hun favoriete naam. Onze werking kreeg de naam JUNITAS met een bijpassend logo.

Betekenis JUNITAS:

  • J staat voor ‘jeugd’, ‘jongeren’
  • UNITAS staat voor ‘samen’, ‘bijeen’
Vragen

Heb je vragen

Wij luisteren graag naar jou
Contacteer ons
Junitas Don Bosco Vlaanderen

© Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen Junitas  – Sint-Martensbergstraat 36, 3600 Genk – BE0408.666.344 – Privacybeleid